Григор Димитров се класира на полуфинал в турнира на клей от ATP

...
Григор Димитров се класира на полуфинал в турнира на клей от ATP
Коментари Харесай

Григор Димитров достигна на втори полуфинал през сезона

Григор Димитров се класира на полуфинал в шампионата на клей от ATP 250 в Женева с награден фонд 563 хиляди евро. Той се наложи над Кристофър О`Конъл (Австралия) с 6:7(5), 7:5, 6:4 след 2:43 часа, откакто губеше със сет и 1:4 гейма пасив във втория.

Това е първи полуфинал за Григор в града на езерото Леман и втори за годината, по-рано той стигна до тази фаза в Ротердам. Следващият противник е американецът Тейлър Фриц.

Димитров имаше отличен късмет да вземе пробив задатък в четвъртия гейм, когато поведе с 40:0 на сервис на противника, само че О`Конъл завоюва пет следващи разигравания и се измъкна от сложната обстановка.

Впоследствие се стигна до тайбрек, в който противникът сервираше за сета при 6:4 точки, Димитров съумя да върне мини-пробива с акуратен форхенд по правата, само че незабавно по-късно позволи неточност и прати топката в мрежата, с което австралиецът взе първата част.

О`Конъл, който е 85-и в международната класация, продължи добре и дръпна с 3:0 и 4:1 във втория сет, само че Димитров съумя да изравни за 4:4, след което осъществя още един пробив за 6:5. Не след дълго някогашният №3 изравни резултата на лично подаване.

Димитров осъществя брейк на старта на решаващата трета част, а при 1:2 австралиецът взе къс медицински таймаут поради пришка на пръст на дясното стъпало. След подновяването на играта О`Конъл върна пробива, а при 3:2 беше покрай втори следващ брейк след задатък от 40:15, само че хасковлията се избави.

Веднага по-късно Димитров осъществя пробив за 4:3. При 5:3 българинът пропусна мачбол на сервис на противника, само че по-късно без проблеми затвори мача.  

С триумфа първата ни ракета заработи 29 355 евро и 90 точки за международната класация, в която заема 33-то място.

Димитров ще се изправи на следващия ден против втория в схемата Тейлър Фриц (САЩ), който отстрани без особени проблеми Иля Ивашка (Беларус) с 6:1, 6:2.  

Турнирът в Женева е последна инспекция преди започващото в неделя Открито състезание на Франция. Григор ще играе в първия кръг в Париж против тенисист от квалификациите.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР